Workshops, trainingen & teambuilding: samen leren en creëren!

Wil je een workshop volgen? Dat kan in het atelier of op locatie!  Individueel, in kleine of grote groepen. Denk aan een workshop waarbij cursisten op een activerende manier inzicht krijgen in hun DISC profiel, opbouwende feedback leren geven of een gezamenlijke visie formuleren en visualiseren. Of wil je een creatieve teambuildingsactiviteit, een familiedag of een babyshower organiseren? Neem gerust contact op zodat we kunnen kijken wat bij jou past. Ik informeer je graag over de mogelijkheden!

Betekenisvol creëren

Je maakt een persoonlijke en betekenisvolle creatie: jouw verhaal in beeld! Het is een combinatie van een zentangle/mandala en bestaat uit symbolen, vormen en kleuren die op jou van toepassing zijn: je karakter, interesses, stijl en/of talenten in beeld. Je werkt met acrylverf, fineliners en/of stiften. Uitermate geschikt voor teambuilding sessies! 

DISC in beeld 

Teamtraining 'visualiseren van je DISC profiel'. DISC is een instrument dat inzicht geeft in gedrag en communicatie. Het doel is om aan de hand van je eigen DISC profiel je talent en persoonlijkheid zichtbaarder te maken. Met de nodige symboliek qua vormen, afbeeldingen en kleuren gaat iedereen aan slag gegaan om zijn of haar DISC profiel te visualiseren. Je gaat op onderzoek naar waar jouw kracht ligt, wat jouw talenten zijn en welke ontwikkelpunten je hebt. Hoe ziet jouw DISC profiel er in beeld uit en wat neem je waar bij je collega? Na wat schetsen, inspiratie en brainstormen met collega’s ontstaan er unieke creaties van ieders verhaal. Deze worden kort aan elkaar gepresenteerd en besproken.  Zo krijg je meer inzicht in jezelf en de ander!

motiverende gedachtes en beelden 

Jouw boodschap aan jezelf. Je traint positieve, motiverende gedachtes en formuleert affirmaties. Deze ga je intuïtief visualiseren. Je creëert vanuit je hart. 

zAKELIJKE TEKENEN

De kracht van visuele communicatie!  Door visualisatie is er meer inzicht, overzicht en betrokkenheid tijdens een presentatie of gesprek. Tijdens deze training leer je hoe je jouw verhaal of complexe vraagstukken op eenvoudige wijze kunt visualiseren . Je maakt visuele verslagen van een vergadering of gesprek. Je legt een symbolenbieb aan;  een handig overzicht van getekende begrippen uit je werkveld. 

Communicatie, feedback geven en ontvangen

oefenen met het geven en ontvangen van feedback. We onderzoeken welke manier van communiceren bij jou en je collega past. Je krijgt inzicht in je eigen stijl en die van anderen. Het doel is dat iedereen groeit van opbouwende feedback.  

Visueel begeleiden 

Veel volwassenen en kinderen zijn erg visueel ingesteld. Ze zijn gericht op beelden en willen het graag eerst even ‘zien’. Tijdens deze workshop leer je hoe je zowel kinderen als volwassenen kunt begeleiden met behulp van visualiseren. Enerzijds door zelf gebruik te maken van visuele hulpmiddelen en anderzijds door hen zelf dingen te laten visualiseren. Het doel is om zo meer overzicht en begrip te creëren en daarnaast mensen beter te laten onthouden en te dingen die ze mee hebben gemaakt te laten verwerken. Tijdens de workshop ervaar je ook zelf welke visuele hulpmiddelen en werkvormen bij jou passen. 

Visieontwikkeling

Een gezamenlijke visie formuleren, visualiseren en presenteren

Creatieve energizers 

Deze kun je gebruiken bij workshops, trainingen, lessen en/of vergaderingen

Creatieve werkvormen

Creatieve en activerende werkvormen die je kunt bij het verzorgen van workshops, coaching sessies, trainingen, lessen en/of vergaderingen.  

Visueel aan de slag om faalangst te reduceren 

Vind je het spannend om te presteren of jezelf te presenteren in een groep?  Tijdens deze training leer je om op een visuele manier aan de slag te gaan om faalangst te verminderen.

Meervoudige intelligentie in de praktijk 

Tijdens deze workshop leer je welke intelligentie stijlen er zijn, hoe je deze kunt ontwikkelen, wat iemand met een bepaalde intelligentiestijl fijn vindt of nodig heeft en hoe je dit kunt toepassen in de praktijk. Bijvoorbeeld in de wijze waarop je communiceert met iemand en hoe je de talenten van jezelf en een ander kunt ontdekken en versterken. 

Schilderlessen en creatieve sessies 

Jij kiest welk thema en met welk materiaal je aan de slag gaat. In het atelier is divers creatief materiaal beschikbaar.  De lessen/sessies kunnen ook op locatie gegeven worden, individueel of in groepen. 

Grimeerlessen 

Wil je les(sen) volgen om te oefenen om kinderen of volwassenen te grimeren? Ik leer je graag de technieken en geef je inspiratie.  

Schmink/bodypainting workshop, kinderfeest, babyshower

Hoe zie jij er uit als je een levend kunstwerk zou zijn? Jezelf zien als een kunstwerk verandert de manier waarop je naar jezelf kijkt.  Het is mogelijk om een bodypaint of grime afspraak te maken en een kinderfeest te organiseren waarbij kinderen omgetoverd worden in een unieke creatie of hun gezicht en/of bijvoorbeeld armen. Met vrolijke, bijpassende accessoires maak je het helemaal af om een fotoshoot te maken. Er wordt gebruik gemaakt van professionele schmink, het is gemakkelijk afwasbaar. Je kunt vooraf je wensen aangeven.